Nie automatycznie. Fakt bycia administratorem danej strony jest niewidoczny dla Twoich znajomych z profilu prywatnego. Domyślnie Facebook nie publikuje na Twojej prywatnej osi czasu informacji o tym, że utworzyłeś profil biznesowy. Znajomi dowiedzą się o stronie dopiero wtedy, gdy wyślesz im zaproszenie do jej polubienia, samodzielnie udostępnisz na nią link lub zaczniesz wchodzić z nią w interakcję ze swojego osobistego konta.